Heřmánkové mufiny

(Hele, spálila jsem měsíc)


Už před nějakou chvílí jsem objevila stránku Food52, takový minipinterest na fancy recepty. Když říkám fancy, myslím fancy, protože tam jde bez zcela jakýchkoliv problému najít i dort s jedlým zlatem na polevě a tamní přispěvatelé považují jehněčí za zcela běžně konzumované maso (tak schválně, kdy jste si naposled řekli 'wow, na večeři by mohlo být jehněčí'). Finger food (prstové jídlo aneb fancy náhražka pidichlebíčků na oslavy a pártošky) se tam jmenuje Hors d'oevres a obecně se celá stránka ohání výrazy, které běžně používá možná tak Hannibal Lecter a jemu podobní (nekanibaliští) kuchaři alá pěti-chodová večeře. Jediné co mi na stránce vadí je že nemají svoji aplikaci, jinak už bych tam měla podobně rozrostlou galerii nástěnek jako na Pinterestu (kde jich mám polovinu tajnou). 
Naštěstí tam ale také existuje filtr "pět ingrediencí a méně" který vyfiltruje dvacetipoložkové recepty (ano i ty existují). A tak jsem našla recept na Heřmánkové mufiny.

Na fotografii výše můžete vidět mufin s citronovou polevou a bílou čokoládou. Nebylo to špatné ale ech teda, nic moc.

Potřebujete;

  • 160 ml mléka
  • 3 lžíce sušeného heřmánku (z rozstřihaných čajových pytlíků)
  • 1 Hrnek mouky
  • Půl hrnku (max! jinak cukr přebije heřmánek) cukru (i půl je moc)
  • Půl lžičky kypřícího prášku
  • 3 lžíce másla, změklého
  • 1 vejce
Postup;

  • Heřmánek dejte louhovat v mléku přes noc nebo alespoň 3 hodiny
  • Mouku, cukr a kypřící prášek smíchejte s máslem a míchejte do doby kdy konzistence mixu bude připomínat písek. Jakékoli větší kameny rozbijte, i ty menší klidně; budou vám tam pak zavazet a je to dost nepříjemné. Prostě písek. 
  • Přidejte vejce a míchejte
  • Přidejte heřmánkové mléko a míchejte dokud nebude vše krásně hladké. 
  • Vylijte do papírových formiček a pečte 20-30 minut. Špejle vám s určením hotovosti pomůže. 
Pidikošíčky z Tescomy; z receptu víše jde udělat cca 40 prďochů. 

0 Komentáře:

Okomentovat