Dýňové Cupcakes s medem a javorovým Mascarpone

Nikdy jsem Halloween nepodporovala; až do svého druhého Halloweenu v Anglii (ten první byl taky fajn ale ten druhý byl mazec). Koukalo se na dětské animované "horor" filmy, s malou svěřenkyní jsem chodila po vesnici od dveří ke dveřím a celý ten starý Vyktoriánský dům a hlavně ta malá krásná, celodřevěná vstupní hala s mosaznými detaily a koženým křeslem v záři svíček a ztlumených světel byla naprosto dokonalá. V obchodech se taky Halloween hodně razil; všechno bylo s dýňovou příchutí, každý obchoďák prodával speciálně zdobené cupcakes a místní sweetshop vypadal že ho přepadli duši a uspořádali v něm šílenou půlnoční párty. 
V tomto jsem měla štěstí, protože to že pár lidí tady v Česku má rád Halloween je nic oproti tomu jak se to prožívá za vodou. Jasně; jenom někteří, ale ani tady nechodí na velikonoce všichni mrskat sousedovic ženy a dcery. Sice už je tady po různu k dostání pár keramických dýní na svíčky a obchody začaly prodávat světýlka ve tvaru duchů (já to vím, já si je totiž koupila), ale s nejvyšší pravděpodobností to tím skončí a Billa, obchod ve který bych vkládala asi největší naděje co se speciálních mufinů týče, bude jen dál prodávat své podivné dýně. 

Ale vrhněme se na ty Cupcakes
Recept je tak trochu hybrid mezi tím co jsem našla a tím co se mi vážně chtělo - jinak řečeno jsem použila obyčejnou hladkou mouku. Co se krému týče, někde na Pinterestu jsem zahlédla "Maple sirup frosting" takže to bylo taky jasné. (O.R. na mufiny / O.R na frosting). Je to snad ten nejjednodušší nejzákladnější recept na Mufiny ever; čím se ovšem liší je že se přislazuje medem, ne cukrem. 

MUFINY

  • 1 a 1/2 Hrnku mouky
  • 1 lžíce Pumpkin spice nebo skořice
  • 1 Lžička kypřícího prášků
  • Špetka soli
  • 2 vejce
  • 3-4 lžíce medu
  • ⅓ hrnku roztopeného másla
  • 1 hrnek dýňového pyré

  1. Předehřejte troubu na 180 'C a nachystejte si košíčky do děr
  2. Zkombinujte všechny suché suroviny
  3. Zkombinujte všechny mokré suroviny
  4. Nalijte mokrý mix do suchého mixu
  5. Rozdělte stejnoměrně do předchystaných košíčků. Podle velikosti pečte 15-20 minut.
KRÉM
  • 250g (1 vanička) Mascarpone
  • Lžička skořice
  • Moučkový cukr (lžíce, dvě, slaďte jak se vám zdá vhodné po průběžných ochutnávkách) 
  • Maple sirup (technicky vzato můžete použít i med ale, tož, víte jak)
  1. Všechno zkombinujte, doslazujte cukrem a maple sirupem dle chuti. Ke zpevnění můžete přidat i máslo, já dělala mufiny přímo ke konzumaci hned po obědě takže u mých nebylo máslo potřeba. 
To bylo prosím pěkně poprvé co se mi šlupka dýně takto krásně oddělila že vznikly tady ty 'puddingy'!

Lil Jack si focení užíval :D

0 Komentáře:

Okomentovat