Pumpkin Spice

Nenašla jsem ho. Dýňové koření - prostě jsem ho nikde nenašla, takže akce "vyrobit si sám" byla na světě. Dá se nahradit skořicí, nebo alespoň skořice se používá jako náhrada, ovšem proč tomu nepřidat nějaké to koření, když můžu? Navíc, víme že dýně má spíše nevýraznou chuť, takže cokoliv co ji podpoří by mohlo stát za to. 
"Recept" na Dýňové koření níže je to první co jsem našla, s přidanými postřehy. Snad vám k něčemu bude. 

Ingredience; 3 lžíce mleté skořice, 2 lžičky mletého zázvoru, 2 lžičky muškátového Oříšku (nebo 1 lžička květu muškátu) , 1 ½ lžičky mletého nového koření a 1 ½ lžičky mletý hřebíček - či drceného. Já si ho musela nadrtit protože mletý ani drcený jsem nenašla. S muškátem a hřebíčkem to moc nepřehánějte, jsou to v celku výrazná koření. Také doporučuji přidat jenom dvě lžíce mleté skořice a jestli nepůjde moc cítit, přidat tu třetí. 
Vše se promíchá a hurá; Pumpkin Spice je na světě! Jedinou nevýhodou je že za všechna ta koření člověk neutratí zrovna malou částku, hlavně když si chce naddělat ve velkém jako já. 

0 Komentáře:

Okomentovat