Pomerančové Mufiny

Vím že to tvrdí všichni, ale vážně mám pocit že zima trvala věčnost. Možná je to částečně i tím že se neustále vracela (nějaký ten týden zpět bylo v noci pod nulou!), pak pořád jenom pršelo a až teď konečně začíná být těch příjemných 25 stupňů, tak akorát na svetřík. 
Vše už je zelené, Azalky kvetou, lokální deštíky začínají tak rychle jak končí a obecně to vypadá, že nám začíná období tepla. Není to krásné? Konečně můžu sušit prádlo na balkóně a nechat jej nacucat sluníčko. To je stejně ta nejlepší aviváž.
Neboť pomeranče se pěstují na Floridě a v Californii, pojďme dělat že jde o Americký recept, ať to mám čím oznámkovat. Sice nevím co budu dělat u receptu na banánové mufiny ale to se bude řešit až, a jestli, na to dojde. 
Klidně si hoďte vyprat pračku, půjde to rychle ;) 

Ingredience na 12 nadýchaných mufinu;
  • Pomeranč / dva jestli je chcete fakt eňo ňuňo
  • 1+ půl hrníčku mouky
  • Lžička kypřícího prášku
  • 3 vejce
  • 1/4 hrnku mléka
  • 1/2 hrnku cukru
  • 3/4 balení másla, měkké (ale ne úplně roztopené) 
Postup:
  1. Troubu předehřejte na 180' C
  2. Pořádně smíchejte mouku, kypřící prášek a sůl
  3. Mixérem smíchejte máslo s cukrem tak aby vytvořilo krém (pssst je ohromně mňam) 
  4. Po jednom přidávejte vejce a vždy pořádně promíchejte. 
  5. Přidejte mléko
  6. Smíchejte s Moukovým mixem (Doporučuji odložit mixér a zapojit vidličku) 
  7. Z pomeranče nastrouhejte prve slupku - stačí tak půlka pomeranče (některé části jsou dost blbě, to poznáte), potom vymačkejte šťávu. Oboje tam samozřejmě přidejte a pořádně promíchejte. 
  8. Rozlijte/rozlžičkujte do papírových košíčků připravených v plechu a pečte zhruba 20 minut nebo déle, pokud se vám zdají být uvnitř nedodělané (zaměstnejte špejli) 

Konečně jsem si pořídila plech. Silikonové košíčky jsou vážně na nic (a nebo jsem jenom neměla ty správné) 
Fandím vám ohledně stejnoměrnosti. Mě se to nepodařilo :D

0 Komentáře:

Okomentovat