Brokolicové těstoviny

Extra jednoduché, vcelku zdravé a navíc i dobré - jeden z těch základních receptů, rychlovek co můžete udělat hned a nevyžadují žádné šílené schopnosti nebo výbavu a možná oceníte že ani máslo nebo olej. Takže hurá na to! 
(recept psán s ohledem na začátečníky, pár jich znám)

Ingredience:
  • Těstoviny Fusili, klidně celozrnné, je to na vás - Na penne zapomeňte, možná ještě mušličky, ale cokoliv rovného nenabere brokolici tak hezky jako zatočené Fusili. 
  • Brokolice, stonek na porci (nejméně 4 stonky na 500g těstovin)
  • Parmazán nebo Gouda
  • A taky Sůl ale to je docela jasná věc
Postup: 
  • Osolenou vodu na těstoviny dejte vařit. Než se sehřeje, nakrájejte brokolici. Velké hlavy z boku nakrájejte na menší kousky. Potom doporučuji zbylé krátké stonky odkrojit, nakrájet na kolečka a ty větší ještě rozpůlit - to stejné můžete udělat i s hlavním stonkem. Jo, fakticky je to poživatelné, neotráví vás to. 
  •  Jak vyvře voda, hoďte vařit těstoviny a do druhého hrnce, klidně do studené vody, hoďte vařit brokolici - hned jak brokolice vyvře, ztlumte oheň. Oboje občas zamíchejte, hlavně ty těstoviny hned ze začátku. Brokolici nesolit!

  • Brokolice bude tak zhruba za pět minut, nechte ji ještě trošku rozvařit na mírném ohni, těstoviny sem tam vylovte, zkuste jestli už jsou hotové a dle potřeby dovařte. Jak budou v ideální formě (někdo je má rád tvrdší, já ne), slijte a vraťte do hrnce. 
  • Vodu z brokolice slijte do hrníčku, zbytek vylijte při zcedění. Vodou v hrníčku prolijte těstoviny, nemusíte ji vylít všechnu do hrnce, jenom tak jemně, místo oleje nebo másla (ale kdo máte rádi máslové těstoviny jako já, klidně tento vodový postup přeskočte a přidejte si máslo). 
  • Brokolici překlopte do těstovin, promíchejte a potom, nejlépe pevnou dřevěnou vařečkou čtveratou, začněte drtit brokolici na menší kousky. Těstoviny před vaším brutálním počínáním uklouznou, s brokolicí ale nemějte slitování. 


  • Parmazán můžete přimíchat rovnou a pak si ještě vršek na talíři postrašit tím sýrovým zázrakem. 
  • Mňam Mlask. 
  • Jestli budete později sehřívat v mikrovlnce, polijte ještě trochou brokolicové, nebo už obyčejné, vody, nebo dejte zároveň s talířem do mikrovlnky i sklenici vody. těstoviny se tak nevysuší. 
Easy peasy!
Vzhledem k tomu že jsem tento recept kdysí šíleně dlouho sebrala z blogu nějaké americké matky pěti dětí, hodím to do záložky Amerika, ano? Souhlas? Díky ;)

0 Komentáře:

Okomentovat