Bananana...nová bábovka

To máme Papaya pie, Banánovou bábovku... ještě zbývá divný dort, medvědí mufiny nebo směšné sušenky. Oceňme prosím fakt, že je toto už druhá bábovka za sebou které říkám bábovka a ne dědovka tak, jako té první, jablečné. Technicky vzato ta druhá nebyla bábovka ale frisbee cake, předstírám ale že tento vtipný omyl se nikdy nestal (napsat o tom článek je osvědčená cesta na věčné zapomnění. Way to go, oh yeah).



Nějak jsem si nemohla odpustit pořád ji fotit. Tato forma je prostě úžasná. Jestli i u tohoto pečeného kousku čekáte nějakou storku, žádnou nemám. Pořád dokolečka jsem se snažila ji udělat a zároveň i nafotit, ale buď byla do 24 hodin, ve kterých nebyl čas na focení, snědena, nebo nevyšla dobře (silikon je občas svině). Proč? Protože je extra hutná a extra mňam. Díky čau.


Ingredience:

  • 1/2 hrnku změklého másla
  • 1/4 hrnku oleje (jo, já vím, ale věřte mi ) 
  • 1 hrnek cukru (hnědého)
  • 2 lžičky citronové šťávy (pokud budete mačkat z citronu, žeňte to přes síto. Fakt jen šťávu - nechceme to zbytečně nakyslé, žene?) 
  • 1/2 hrnku podmáslí (nebo smetana nebo bílý jogurt napůl s mlékem) 
  • 3 vejce
  • špetka soli
  • 2 lžičky prášku na pečení 
  • 3 hrnky mouky
  • 4 banány
Postup
  1. Troubu na 180'c, vymazat a nachystat formu na pečení. 
  2. Rozmašírujeme banány a přidáme citronovou šťávu. 
  3. Nejlépe mixérem smícháme; máslo, olej, cukr a pořádně promícháme. 
  4. Přidáme postupně vejce, po každém znovu promícháme.
  5. Přidáme podmáslí a sůl. Pořádně promícháme.
  6. V misce vedle smícháme mouku a prášek na pečení a poté přidáme do mokrého mixu. zamícháme tak aby nikde nebyly bubliny. Jestli je to málo mokré, zalijte to buď podmáslím nebo náhražkovou smetanou či mlékem. Nepřehnat!
  7. Hurá, čas přidat banány, zamíchat, vylít do formy a šoupnout do trouby. 
  8. Pečeme zhruba tak tu hodinku, nebo prostě dokud špejle nevyjde ven bez mokrých kousků. 
  9. Juchůchů pozvěte Batmana na Banánovou bábovku! 
Mám kuchyň z roku 1947, původní! Je to docela prča s malým pracovním prostorem, bez větrání nad sporákem a jedním malým oknem. S tím se nedá dělat food blog, ne? 
To je jako běhat bez fyzičky. 
Tak a teď nemáte výmluvu. 



Kdo si pamatuje moje šťouchadlo pro panenky, přihlaste se (šťouchám jím brambory na ovčácký koláč)

Nechte si čvachtat! 

0 Komentáře:

Okomentovat