Pseudo Mojito

Známo také jako; Nealko Mojito, Mojito limča a "Kači Kolik máty? A stačí citron?" aneb už se mě na to zeptalo tolik lidí, že jsem se rozhodla vám představit svůj mátovo-limetkový drink ještě než skončí léto. 


Ingredience: 

  • Bylinkový sirup (třeba bezinkový, dělala jsem i s Aloe Vera)
  • 2 -3 lžičky cukru
  • 2 stonky Máty
  • 1 limetka
  • Voda 
  • Hořký soda nápoj (volitelné)
  • Led (volitelné)
Postup
  1. Obereme mátové listy, mírně opláchneme a osušíme (nemusí být úplně do sucha). Květ máty se nezpracovává.
  2. Do nádoby ve které budeme míchat (shaker se dá zalevno koupit snad i v Tesku, ale stačí cokoliv uzavíratelného s širokým hrdlem, i sportovní láhev) nalžičkujeme cukr a hodíme mátu. Oboje jemně, tak aby se lístky nepotrhaly, promneme vařečkou dohromady. Máta uvolní šťávu do cukru. Odzkoušela jsem být dost brutální a moc velký rozdíl to nedělalo, ale když se lístky potrhají, je potom máta víc nahořklá než mátovitá. 
  3. Zalijeme zhruba lžící sirupu (prostě dva šplouchy), jestli přidáváme sodu tak zhruba čtvrt hrníčky té (né moc, aby nepřebila chuť) a poté přidáme vodu. 
  4. Až teď do té vody vymačkáme jednu limetku. Jestli máte hodně kyselou limetku, doporučuji dát tam jenom půl jí, často umí taky přebít chuť až to dobré není.
  5. Protřepeme, zamícháme, zatančíme si a zastepujeme. 
  6. Jestli chceme led, lijeme přes led. Jak vidíte, já led neměla, dělala jsem totiž tuto nafocenou várku na chatě kde je jenom lednice. 
  7. Jestli jste postupovali jenom s ingrediencemi výše zmíněnými, zaručuji vám že se neopijete. 
(Aby to bylo fér, ten nůž je přebarvený ve fotošopu)

Je to taková "Co dům dal" obdoba receptu. Normální nealko mojito by v sobě mělo simple-sirup, což je položka která se dá koupit ve spešl obchodech. Začala jsem jej dělat s obyč sirupem a nikdo si nestěžuje; spíš naopak, už jsem ten recept dala po vyžádání třem lidem. 

PS: Dětem na grilovačku ;) jde předělat dopředu a skladovat v lednici max den, ale u toho fakt pozor na trhance v těch lístkách. Jde i naředit pro jemnější chuť, jestli vám přijde moc výrazná. 

0 Komentáře:

Okomentovat